Design vloerkleden en tapijten

Luxe-Design-vloerkleden-en-tapijtenDesign vloerkleden en tapijten met strepen of bloemen. Heeft u  een modern of klassiek interieur?  Kiezen is vaak een hele uitdaging. Ieder mens is verschillend en het aanbod design vloerkleden en tapijten is enorm. Het juiste vloerkleed kiezen is daarom soms best lastig. Type van het design tapijt, keuze voor het materiaal zoals wol, zijde of linnen, grootte, en de kleur of kleurcombinatie, en het kiezen van het juiste patroon. Design vloerkleden en tapijten zijn bepalend voor uw interieur. Er zijn veel zaken waar men mee je rekening moet houden. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet die je bij de keuze van je vloerkleed kunnen helpen. Voor iedere woonstijl is een prachtig vloerkleed verkrijgbaar. Zorg ook voor afwisseling in het interieur met design vloerkleden en tapijten voor de juiste stijl! De juiste grootte van je vloerkleed wordt bepaald door de ruimte waar deze komt. De juiste maat van je vloerkleed kan heel veel doen met de kamer of ruimte. Zo kan een te klein gekozen vloerkleed de ruimte optisch ook veel kleiner maken. Let ook goed op de vorm van een vloerkleed. Een erg langwerpig vloerkleed kan je ruimte nog meer lengte geven, waardoor je kamer heel smal kan lijken. Je kunt dan beter een middelgroot en minder lang tapijt overdwars in de ruimte leggen. Dit maakt de ruimte optisch gezien breder. Design vloerkleden of tapijten kopen? Bezoek de showroom met luxe designvloerkleden!

Moderne design vloerkleden Luxe-Design-vloerkleden-en-tapijten

Wil je helemaal meegaan met de trend van vandaag of zelfs morgen? Designvloerkleden en tapijten? Let op verschillende zaken. Wil je dat je vloerkleed opvalt in de ruimte? Ga dan voor een
modern vloerkleed. Moderne vloerkleden zijn meestal van nieuwe soorten materialen gemaakt. De vloerkleden hebben vaak gedurfde kleurencombinaties. Een modern vloerkleed kan worden gemaakt in alle mode kleuren. Moderne design vloerkleden en tapijten  zijn lang niet allemaal rechthoekig of vierkant. Een modern vloerkleed op een klassieke houten vloer is een perfecte combinatie. Fris de woonkamer of slaapkamer eens op te met een modern vloerkleed. Let wel op dat moderne vloerkleden erg trendgevoelig zijn. Zo zijn sommige uitgesproken materialen, kleuren en vormen met moderne meubels uitstekend te combineren met een mooi designinterieur. Een modern vloerkleed is heel persoonlijk. Kies met de experts op het gebied van luxe designvloerkleden wat voor uw interieur de beste oplossing is!

Klassieke design vloerkleden

Klassieke vloerkleden geven meer klasse aan je interieur. Een klassiek vloerkleed in Jugendstil of Art Deco stijl? Of denk ook eens aan een mooi Perzisch tapijt in combinatie met een klassiek bankstel. Ook een modern interieur kan soms wat meer sfeer gebruiken. Een klassiek kleed kan dan voor een mooi contrast zorgen. Klassieke kleden kunnen wel mooi de sfeer bepalen in de kamer. Kies voor een klassiek vloerkleed met een mooie kaderrand in contrastkleur, of  vaak een mooi dessin. Onze interieurspecialisten bekijken goed of dit bij je interieur past en of het ook klopt bij de rest van de meubels! Laat een klassiek vloerkleed volledig maken naar uw wensen. Kies uit wol, linnen, of zijde voor uw klassieke vloerkleed.

Luxe design vloerkleden en tapijten op maatDesign vloerkleden van wol, linnen of zijde

De eerste tapijten werden gemaakt van wol. Wol is een natuurlijk materiaal, heeft een rijke uitstraling en kent veel voordelen. Zo is het erg elastisch, waardoor het naar zijn oorspronkelijke vorm wilt terugkeren. Daarnaast is wol geluiddempend en isolerend en voelt het erg zacht en warm aan. Vloerkleden zijn in verschillende soorten wol verkrijgbaar, waaronder schapenwol, geitenwol, alpacawol en andere soorten wol. Luxe vloerkleden in zijde hebben een prachtige glans en een zeer rijke uitstraling. Zijden designvloerkleden zijn kostbaar en worden volledig gemaakt in de kleuren van het interieur. Er zij ook Perzische tapijten uit voorraad in zijde leverbaar. Design vloerkleden en tapijten in linnen hebben juist een speels karakter en worden vaak gecombineerd met moderne meubels. Combineer linnen met wol voor de juiste eigenschappen. Wil je een rustige inrichting en niet per se snel van stijl veranderen? Ga dan voor minder uitgesproken design vloerkleden en tapijten. Kies een tapijt met een lage pool, in een effen kleur of in een mooie melange van zachte kleuren. Mooie tijdloze kleuren voor een tapijt zijn grijs, taupe, bruin en crème wit.

Hoogpolige vloerkleden

Heb je een modern en strak interieur met bijvoorbeeld een stijlvol leren bankstel of hoogglans meubels? Een hoogpolig vloerkleed brengt dan warmte en contrast in je interieur en geeft een luxe uitstraling. Hoogpolige kleden hebben een lossere pool samenstelling dan andere kleden en zijn zowel in dunne als hele dikke garens verkrijgbaar. Zoveel stijlen vloerkleden er bestaan, zoveel tapijtstructuren kun je uitkiezen. Ook de structuur van je tapijt kan heel bepalend zijn voor de stijl van je interieur, ook in praktische zin! Minder praktisch is een hoogpolig tapijt onder een eettafel of bureau. Het verplaatsen van stoelen is dan niet handig. Bedenk ook of er veel mensen over het kleed zullen gaan lopen. De haren van hoogpolige kleden kunnen op den duur namelijk plat gaan liggen en samen plakken. Bovendien zijn deze kleden minder makkelijk schoon te maken en zwaar met stofzuigen. Laat uw hoogpolige vloerkleed maken in de samenstelling en de maat die u wenst. Kies zelf de kleuren en dikte van de draden voor een uniek hoogpolig vloerkleed!

Donkere design vloerkleden Designtapijt naar wens laten maken

Donker gekleurde vloerkleden kunnen je inrichting een warme en stijlvolle uitstraling geven. Vooral de klassieke vloerkleden hebben vaak donkere kleuren, maar ook gebroken wit. Ze zijn het mooist in een kamer met een lichte ondergrond en voldoende lichtinval. Voor het beste resultaat is je inrichting vrij rustig van kleur. Mooie vloerkleden met veel beige, crèmekleuren en grijstinten. Een mooi, donker  vloerkleed geeft een warme sfeer, maar is erg aanwezig in een ruimte. Bovendien is een donkervloer kleed moeilijk te combineren met andere donkere tinten. In een kamer met koele kleuren zoals grijs, komt een donker  vloerkleed wél helemaal tot zijn recht. Het vloerkleed zorgt dan juist voor warmte en een mooie rijke uitstraling.

Lichte design vloerkleden

Lichte vloerkleden zien er mooi uit op een donkere vloer en creëren een chique sfeer in de slaapkamer. Een nadeel is echter dat je op een licht vloerkleed snel vuil en vlekken ziet. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van een licht vloerkleed, is het daarom raadzaam om deze regelmatig een schoonmaakbehandeling te geven. Een licht design vloerkleed is een mooie toevoeging. Ook met kleuren als beige, zand, grijs en koper kun je een design vloerkleed goed combineren. De lichte design vloerkleden en tapijten hebben een patroon. Klassieke patronen of die aan modetrend onderhevig zijn. Bloemenprints waren de laatste jaren erg trendy.  Een print kan een ruimtelijk effect teweeg brengen. Zo accentueert een kleed met strepen over de lengte vooral de lengte van je kamer. Wil je afwisseling in je interieurstijl? Ook daarin kan een vloerkleed met patroon voorzien. Heb je veel strakke meubels? Kies dan voor een tapijt met gekleurde strepen of geometrische figuren.

Klik hier voor de fabrikant van designvloerkleden